Üdvözöljük a

Üzemlátogatások a Forest-Papír Kft-nél

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
1
234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Üzemlátogatások a Forest-Papír Kft-nél

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. október 22.

2013. október 15-én előbb a tatabányai Bólyai Általános Iskola 34 diákja, délután pedig a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola 31 tanulója vett részt szakma túra keretében a Forest Papír Kft üzemében.

A megérkezés után a cég munkatársai röviden bemutatták a Forest Papír Kft-t. Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportját 1994-ben alapította négy magánszemély. A 4 alapítóból 3 személy jelenleg is a vállalkozás aktív menedzsmentjét alkotja.

A lábatlani székhelyű cég Leányváron, Tökölön, Szigetszentmiklóson és Nyergesújfalun is gyártja, illetve raktározza termékeit. A száz százalékban magyar tulajdonú cégnél jelenleg több mint 300-an dolgoznak. A leányvári üzem jelenleg nyolcvan öt embernek ad munkát, ahol papírszalvétát és papír zsebkendőt gyártanak.

A rövid tájékoztató után a gyerekek végig kísérték a szalvétagyártás munkafolyamatait, amit a világszínvonalú feldolgozó gépeken készítenek el. Nyolc gépen változatos méretű nyomatlan és nyomtatott szalvéta készül, valamint itt készülnek a papír zsebkendők is. A papír zsebkendő gyártó részlegen a gyerekek is kipróbálhatták a százas zsebkendő csomagolását. A diákok a látogatás után a felmerülő kérdéseikre is válasz kaptak. A látogatást vezető válaszából kiderült, hogy a cég nem foglalkozik papírgyártással, tehát az alapanyagokat, valamint a festékanyagokat belföldről és külföldről szerzik be. A különböző segédanyagokat, a csomagoláshoz szükséges síkfóliát és a dobozokat hazai gyártóktól szerzik be.  Termékeiket 19 országba exportálják, a cég nettó árbevétele tavaly 9 milliárd forint volt.

Az üzemlátogatás végén minden gyerek és kísérő tanár kapott a cég jóvoltából egy kis ajándékot, szalvétát és papír zsebkendőt. 

Végezetül szeretném felhívni a figyelmet a cég jövőképéről:

 

Erős és versenyképes magyar márkákat építünk, melyekkel nem csak a cégcsoport folyamatos fejlődése érhető el, hanem a hazai gazdaság növekedése is. Hiszen, ha a fogyasztó nívós magyar terméket vásárol, nemcsak jó minőséget kap, hanem környezete gazdaságát is támogatja, ezzel munkahelyet tart meg vagy teremt, fizetőképes keresletet generál. 

 

 

Steindl Balázs

pályaválasztási tanácsadó

KEMKIK