Üdvözöljük a

Tudnivalók a kötelező kamarai hozzájárulásról

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
1415161718
19
20
21222324252627
28293031   

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Tudnivalók a kötelező kamarai hozzájárulásról

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2016. január 1.

ON-LINE REGISZTRÁCIÓ

 

A 2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni a székhelyük szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál.
 
kamarai közfeladatok ellátásához MINDEN ÉV MÁRCIUS 31-IG 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást szükséges fizetni Komárom-Esztergom Megyei vállalkozások esetében erre a bankszámlaszámra: 12028003-00255243-00500000 
FONTOS: megjegyzés rovatban kérjük az adószámot  megadni, (ellenkező esetben nem tudjuk beazonosítani a befizetést!!)
 

A kamarai tagság továbbra is önkéntes marad! A kötelező kamarai hozzájárulás megfizetése nem jelent kötelező kamarai tagságot és nem azonos az építőipari regisztrációval.

 Az önkéntes kamarai tagoknak a hozzájárulás megfizetése többletköltséget nem jelent, mivel az a kamarai tagdíj összegéből jóváírásra kerül!

A banki átutalás mellett lehetőség van a tatabányai (Tatabánya, Fő tér 36.) és az esztergomi (Esztergom, Deák F. u. 14.) ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is.

 

Ügyfélfogadás: 

 

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi  és Iparkamara

Tatabánya, Fő tér 36.

 

Hétfőtől-csütörtökig 8-15.30 óráig

Pénteken: 8-13 óráig

Telefon:34/513-018, 34/513-027

Központi fax: 34/316-259

E-mail: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

 

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi  és Iparkamara

Esztergom, Deák F. u. 14.

 

Hétfő 8-18 óráig

Kedd: nincs ügyfélfogadás

Szerda-csütörtök 8-16 óráig

Pénteken: 8-13.30 óráig

Központi telefon:33/523-100

Központi fax: 33/523-101

E-mail: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

 

Az alábbi linkeken részletes információhoz juthat, illetve az online ügyintézési felületen többek közt regisztrálhat, karbantarthatja kötelező adatszolgáltatását kereshet üzleti partnereket, ellenőrizhet új üzletfeleket.

 

Tájékoztatjuk, hogy a fejlesztés alatt álló, a regisztrációs rendszerhez kapcsolódó

regisztrációs jelszava birtokában elérhetőek lesznek. (Amennyiben nincs, vagy nem emlékszik a jelszavára, kérjük írjon az info@kemkik.hu email címre kollégánknak, és segít Önnek a jelszó megadásában.

 

A kamara, mint a gazdaság önkormányzati szervezete a gazdaság teljes körű képviseletén és a gazdaságszervezéssel, fejlesztéssel, piacszervezéssel kedvezményes források biztosításával az üzleti forgalom biztonságával,szakképzéssel (képzés irányainak, beiskolázási létszámok meghatározása, fejlesztési támogatás cégeknek, iskoláknak, pályaorientáció, tanulószerződés stb.) érdekvédelemmel beruházás ösztönzéssel elemzéssel és gazdaságpolitikai döntésekkel kapcsolatos összgazdasági feladatain túl, köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani, és választójogot biztosítani. Kamarai tisztségekre azonban csak kereskedelmi és iparkamarai tagok választhatók. A regisztráció egyben kamaránk, (megyei, vállalkozói,, önkormányzati szervezet) számára átadott állami, hatósági, szabályozási feladatok ellátását is segíti.

További hasznos információkat a Gyakran Ismételt Kérdésekben talál.

 

KIRE NEM VONATKOZIK A NYILVÁNTARTÁSBAVÉTELI KÖTELEZETTSÉG?

 

A jelen  jogi helyzet szerint csak azon gazdasági szervezeteknek, társaságoknak  nem kell  a kamaránál regisztrálniuk:

 1. akiknek a cégbírósági nyilvántartásban bejegyzetten a főtevékenységük az 1999. évi CXXI. (a gazdasági kamarákról szóló) törvény 2. §d) pontja szerint mezőgazdasági és erdőgazdasági tevékenység:  a mezőgazdasági, erdőgazdasági, halászati és vadászati tevékenység, ideértve az ezekhez közvetlenül kapcsolódó feldolgozó, kereskedelmi, illetve szolgáltató tevékenységet, továbbá a mezőgazdasági gazdálkodó szervezetek által létrehozott, a termékek piacra jutását segítő szervezetek tevékenységét is;

2.  azon egyéni vállalkozóknak, egyéni cégeknek, akikre  a 2009. évi  (egyéni vállalkozásokról, egyéni cégekről szóló) CXV. törvény nem vonatkozik.
Ezen tevékenységek a CXV. tv. 2. § (2) bekezdése szerint a következők: 
a) a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti mezőgazdasági őstermelői tevékenység
b) a magán-állatorvosi tevékenység,
c) az ügyvédi tevékenység,
d) az egyéni szabadalmi ügyvivői tevékenység,
e) a közjegyzői tevékenység,
f) az önálló bírósági végrehajtói tevékenység.

A fent felsorolt tevékenységek kivételével, minden természetes és jogi személy vállalkozás köteles a kamaránál regisztrálni. A szakmai kamarai tagság személyi elvű, hivatásrendi és a tagra, mint magán személyre (és nem a vállalkozására) vonatkozik.

 

Az agrárkamarához tartozó tevékenységek listáját a csatolt melléklet tartalmazza.