Üdvözöljük a

Szakmatúra az ASG Gépgyártó Kft-nél és az SCS Stahlschmidt Kft-nél

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19
202122232425
262728293031 

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Szakmatúra az ASG Gépgyártó Kft-nél és az SCS Stahlschmidt Kft-nél

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2014. július 8.

 A Komárom-Esztergom Megyei Általános Iskola és Speciális Szakiskola lány tanulói az SCS Stahlschmidt Kft-nél, a fiúk az ASG Gépgyártó Kft-nél vettek részt üzemlátogatáson.

Az SCS Stahlschmidt Cable Systems Magyarország Kft. 1993 decemberében jött létre, 51%-os német és 49%-os magyar tulajdonnal. A látogatást vezető munkatárstól megtudtuk, hogy a kezdeti termékek elsősorban a VW és a SKODA gépjárművek külső visszapillantó tükreibe készültek. A tatabányai cég sikerein felbuzdulva a német cég további gyártóhelyeket hozott létre. Ma 3 kontinensen a cégcsoport mintegy 1000 alkalmazottat foglalkoztat.

A tatabányai társaság ma 3750 négyzetméteren 350 dolgozóval komoly beszállítója közvetlenül a BMW-nek, WITTE-nek, LEAR-nek. Közvetve beszállítóként termékei megtalálhatóak az AUDI, VW, Daimler gépjárműveiben is.

A jövő célja egyértelműen az automatizálásé, illetve a cégcsoport számára a szerszámgyártás, a technológia fejlesztése lesz a gyártáson kívül.

2010-ben 220-an dolgoztak a német-magyar vegyes vállalatnál, tavaly év végén a dolgozók száma meghaladta a 350-et. Csökkentett munkaképességű embereket is foglalkoztatunk. A siker egyértelműen a régi, tapasztalt, és az újonnan felvett dolgozók pozitív hozzáállásának, kitartó munkájának köszönhető.

A fiú tanulók az ASG Gépgyártó Kft-nél vettek részt üzemlátogatáson. Az ASG Gépgyártó Kft. megalakulása óta folyamatosan bővülő kapcsolatrendszerrel alapvetően multinacionális cégek beszállítójaként működik. Erőssége a növelt folyáshatárú és kopásálló acéllemezből készült középnehéz alkatrészek, részegységek előállítása a megrendelők műszaki dokumentációjának megfelelően. Technológiai tudásunk középpontjában a különleges feltételeknek megfelelő hegesztési tevékenység áll. Tevékenységünk lefedi a technológiai tervezéstől (2D-3D) kezdve a kivitelezéshez szükséges valamennyi folyamatot.

Kis és középnehéz (1-10t) hegesztett gépszerkezetek gyártása, forgácsoló megmunkálása, gépalkatrészek gyártása: ötvözetlen szerkezeti acélból készült hegesztett gépszerkezetek,növelt folyáshatárú alapanyagok felhasználásával készített hegesztett gépszerkezetek, gépalkatrészek megmunkálása egyetemes, NC és CNC forgácsológépekkel

Legjellemzőbb gyártmánycsoportok: a hajóipar részére készített hegesztett szerkezetek, alkatrészek, tenger alatti kotrófejek, bányászati berendezések acélszerkezeti részei (fúró kocsi alvázak, konzolok, bányabiztosító pajzsok), építőipari gépek részegységei:

markoló kanalak, törő és osztályozó kanalak, hidraulikus kalapácsok házai, hidraulikus törőkarok, autódaru alkatrészek.

 

A termékek gyártásához korszerű revétlenítő berendezéssel, számítógépvezérelt plazmavágóval, CNC lángvágó automatákkal, lemezollókkal, lemezhengerrel, élhajlító és gyűrűhajlító gépekkel, CNC megmunkáló központokkal, egyetemes és CNC esztergagépekkel, fúró-maróművekkel, horizont és karusszel esztergákkal rendelkezünk. Festőüzemünk alkalmas programozható, szabályozott festési és szárítási műveletek kivitelezésére.

 

A tanulók működés közben láthatták a különböző forgácsoló, lemez- és profilmegmunkáló gépeket, hegesztő berendezéseket, kérdéseket tehettek fel a gyerekek, testközelből nézhették végig a különböző szakmák jellegzetességeit a hegesztőtől kezdve a festésig.

 

 

Steindl Balázs

pályaorientációs tanácsadó