Üdvözöljük a

Szakma túra a Forest Kft-nél – a Lábatlani Arany János iskola tanulóival

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
123
4
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Szakma túra a Forest Kft-nél – a Lábatlani Arany János iskola tanulóival

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. november 28.

A mai napon a lábatlani Arany János általános iskola nyolcadik osztályos tanulói a Forest Papír Kft leányvári telephelyén jártak üzemlátogatáson.

A megérkezés után a cég munkatársa röviden bemutatta a Forest Papír Kft-t. Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportját 1994-ben alapította négy magánszemély. A 4 alapítóból 3 személy jelenleg is a vállalkozás aktív menedzsmentjét alkotja.

A rövid tájékoztató után a 45 gyerek és a kísérő tanáraik végig nézték a szalvétagyártás munkafolyamatait, amit a világszínvonalú feldolgozó gépeken készítenek el. Nyolc gépen változatos méretű nyomatlan és nyomtatott szalvéta készül, valamint itt készülnek a papír zsebkendők is. A papír zsebkendő gyártó részlegen a gyerekek is kipróbálhatták a százas zsebkendő csomagolását. A diákok a látogatás után a felmerülő kérdéseikre is válasz kaptak. A látogatást vezető válaszából kiderült, hogy a cég nem foglalkozik papírgyártással, tehát az alapanyagokat, valamint a festékanyagokat belföldről és külföldről szerzik be. A csomagoláshoz szükséges síkfóliát és a dobozokat hazai gyártóktól szerzik be.  Termékeiket 19 országba exportálják, a cég nettó árbevétele tavaly 9 milliárd forint volt. A lábatlani székhelyű cég Leányváron, Tökölön, Szigetszentmiklóson és Nyergesújfalun is gyártja, illetve raktározza termékeit. A száz százalékban magyar tulajdonú cégnél jelenleg több mint 300-an dolgoznak. A leányvári üzem jelenleg nyolcvan öt embernek ad munkát, ahol papírszalvétát és papír zsebkendőt gyártanak

Az üzemlátogatás végén minden gyerek és kísérő tanár kapott a cég jóvoltából egy kis ajándékot. 

 

A tanulók a termék előállítás valós helyszínén, valós körülmények között ismerhették meg a szakmák jellegzetességeit és az elsajátításukhoz szükséges készségeket és munkakörülményeket. A mai nap is megerősítette azt, hogy az üzemlátogatásoknak fontos szerepük van, hiszen ezek az alkalmak valóban segíthetik a szakma- és a pályaválasztás előtt álló tanulókat, ezért a Komárom - Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara a továbbiakban is ingyenesen biztosítja az üzemlátogatások utazási költségeit.

 

Végezetül szeretném felhívni a figyelmet a cég jövőképéről:

 

Erős és versenyképes magyar márkákat építünk, melyekkel nem csak a cégcsoport folyamatos fejlődése érhető el, hanem a hazai gazdaság növekedése is. Hiszen, ha a fogyasztó nívós magyar terméket vásárol, nemcsak jó minőséget kap, hanem környezete gazdaságát is támogatja, ezzel munkahelyet tart meg vagy teremt, fizetőképes keresletet generál. 

 

Steindl Balázs

pályaválasztási tanácsadó

KEMKIK