Üdvözöljük a

Pályaorientáció Kecskéden

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
67
8
9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pályaorientáció Kecskéden

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. október 9.

A múlt héten Kecskéden jártunk, ahol pályaorientációs foglalkozást tartottunk az általános iskola 8. osztályos tanulóinak.

Kovalcsik - Simon Adrien a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munka- és pályatanácsadó munkatársa az óra első felében a pályaválasztás három lépéséről beszélt. Az első lépés önmagunk megismerése (képességek, érdeklődés, munkamód, értékek). Ezt követi a szakmák megismerése, az egyes szakmákhoz tartozó fizikai és egészségügyi és képzési követelmények ismerete. Harmadik lépés a döntés, azaz a szakmaválasztás. Fontos, hogy olyan szakmát válasszon a gyermek, ami képességeinek és készségeinek megfelelő, és szeresse azt művelni, hiszen nagy valószínűséggel egy életre szóló döntés hoz a szakmaválasztással.

Bemutatásra kerültek azok az eszközök – többek között az eletpalya.munka.hu weboldal - amelyek segíthetik a diákokat a pályaválasztásban.

Steindl Balázs a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója az üzemlátogatásokban rejlő lehetőségekről, a szakmatúrák fontosságáról, valamint az eddigi tapasztalatokról beszélt a gyerekeknek. Ígéretet tett arra, hogy az osztályt elviszi egy üzemlátogatásra, melyben a kamara anyagi segítséget nyújt oly módon, hogy az utazás költségeit 100 %-ban támogatja.

Ezt követően a gyerekek szabadidős érdeklődési kérdőívet töltöttek ki, melynek során az érdeklődésüknek megfelelő szakmacsoportokat ismerték meg és együtt értékeltük ki a kérdőíveket.