Üdvözöljük a

Osztályfőnöki óra a Bakonysárkányi Általános Iskolában

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
1415161718
19
20
21222324252627
28293031   

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Osztályfőnöki óra a Bakonysárkányi Általános Iskolában

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. október 4.

A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóinál jártunk október 2-án. A 34 diák érdeklődve és nagyon figyelmesen hallgatta végig a közel másfél órás foglalkozást.

Az osztályfőnöki óra elején Vass Dóra a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munka- és pályatanácsadó munkatársa előadásában a pályaválasztás fontosságáról, a pályaválasztás lépéseiről beszélt a gyerekeknek. Bemutatásra kerültek azok az eszközök is – például az eletpalya.munka.hu weboldal - amelyek segíthetik a diákokat a pályaválasztásban.

Steindl Balázs a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója az üzemlátogatásokban rejlő lehetőségekről, a szakmatúrák fontosságáról beszélt, és felajánlotta az anyagi segítségét a tanulók buszos utaztatásához és az üzemlátogatások megszervezéséhez.

Ezt követően a gyerekek szabadidős érdeklődési kérdőívet töltöttek ki. A kérdőív megmutatja, hogy a gyermek érdeklődési köréhez milyen szakmacsoportok tartoznak. Felhívtuk a figyelmüket arra is, hogy természetesen ez csak egy segítség a pályaválasztási döntésükhöz, de többen jelezték, hogy valóban abban a szakmában szeretnének elhelyezkedni, amit a kérdőív is mutatott.

Az óra végén még néhány hasznos tanáccsal láttuk el a gyerekeket és felhívtuk a figyelmüket arra, hogy otthon az eletpalya.munka.hu honlapon meg tudják nézni a szakmákat bemutató filmeket és a kérdőíveket.

Jó hangulatban és gyorsan eltelt a másfél óra, élvezték a gyerekek a foglalkozást.