Üdvözöljük a

A kisvállalkozóknál megtermelt érték helyben marad

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10
11
1213141516
17181920212223
24252627282930
31      

A kisvállalkozóknál megtermelt érték helyben marad

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. április 23.

A kis-és közepes vállalkozásoknál megtermelt érték helyben marad. Rájuk jellemző, hogy nem viszik ki a profitot, a megtermelt haszonból a térségben fektetnek be, tovább gyarapítva a közösséget - mondta Tatabánya polgármestere április 17-én délelőtt a városházán a kis- és középvállalkozások fejlesztéséről tartott fórumon.

A rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen szervezte annak érdekében, hogy minél szélesebb körben megismertethessék a vállalkozókkal a kormányzati fejlesztési elképzeléseket, valamint kikérjék az érintettek véleményét a területet érintő szabályozásról és a törvényalkotásról.

 

Schmidt Csaba szólt arról is, hogy a Hatos- és Hetes-telepen sikerült kialakítani egy kisvállalkozói ipari parkot, melyben önkormányzati telekár-kedvezménnyel kilenc olyan vállalkozás vásárolt ingatlant és épített telephelyet, akik a korábbi helyükön már nem tudtak tovább bővülni.

 

A polgármester hozzátette, az önkormányzat minden olyan pályázati lehetőséget megpróbál kihasználni, mellyel segíthetik a kkv-k helyzetét. legyen ez a foglalkoztatási paktum vagy az Edutus Egyetemen meglévő tudás.

 

Bencsik János, a Tatai medence országgyűlési képviselője elmondta, feltétlenül szükséges ösztönözni az aktív exporttevékenységet, mert az exportpiacon megjelenő vállalkozások magasabb hozzáadott értéket állítanak elő, ami együtt jár a magasabban képzett szakemberek alkalmazásával, tehát a tudással. A tudás pedig szintén versenyképességi tényező.

 

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy Magyarország az elmúlt uniós ciklusban és most is jól teljesített az uniós források lehívásában, melyek meghatározó részét a gazdaság területére fordították.

 

A kormánymegbízott úgy vélte, azoknak vállalatoknak, aki a mostani éles versenyben megfelelő pozícióban szeretnének maradni, alkalmazkodniuk kell a digitális forradalomhoz számos, a vállalkozást érintő területen.

 

Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a hazai mikro-, kis- és középvállalatok jelentőségéről elmondta, hogy ők adják a magyar gazdaság gerincét. A foglalkoztatásban is meghatározó szerepet töltenek be, náluk dolgozik a magyar munkavállalók hetven százaléka. A hazai kkv-k döntő többsége a szolgáltatóiparban és az építőiparban tevékenykedik.

 

A köszöntők után Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ismertette, hogy közgazdászok és gazdaságpolitikusok bevonásával készül az új kormányzati stratégia a kkv-k fejlesztéséről, melynek célja az az ország versenyképességi és innovációs céljainak szolgálata, a kkv-fejlesztés kormányzati intézkedéseinek összehangolása. Az államtitkár a megjelent vállalatvezetők véleményét és javaslatait kérte az új stratégia megalkotásához.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide