Üdvözöljük a

Az Audi oktatóközpontjában jártunk

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
1
234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Az Audi oktatóközpontjában jártunk

Szerző: Cserjési Kinga | 2014. március 11.

Az Audi Projekt- és Oktatóközpontjába látogattunk a nagyigmándi Pápay József Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóival. A megérkezésünket követően a gyerekek egy filmet néztek meg az Audi gyár történetéről, fejlődéséről és az ott folyó gyártásról. 1993-ban motorgyárként alakult Győrben, 1998-ban indult el az Audi AG ingolstadti karosszériagyárával kooperációban a járműgyártás. A gyárbővítésnek köszönhetően 2013-ra egy présüzemmel, karosszériagyárral, lakkozó üzemmel és egy megnövelt kapacitású járműszereldével kiegészülve a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá fejlődött a vállalat. Az új Audi gyár építésén 2200 munkás dolgozott csúcsidőben, 246 négyzetméter beépített területen folyik a teljes gyártási folyamat. Így vált a világ legnagyobb gyárává az Audi Hungaria Motor Kft, az Audi 100%-os leányvállalata, ahol évente közel 2 000 000 motor készül.

Az Audi Hungariánál az alábbi szakmákat oktatják: autógyártó, autószerelő, autóelektronikai műszerész, járműfényező,karosszéria lakatos, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, mechatronikai technikus, villanyszerelő, szerszámkészítő, automatika technikus.

A gyár rövid bemutatása után az oktatási központ egyik szakoktatója végigvezetett minket az akadémia területén.

2011. október 20-án ünnepélyes keretek között adták át az Audi Hungaria Motor Kft. új Projekt- és Oktatóközpontját 11.000 m2-en, ahol az új kollégák kiválasztása, az új és a már meglévő kollégák szakmai továbbképzése történik. Továbbá az oktatóközpontban szakközépiskolások is tanulnak, szakmai gyakorlaton vesznek részt.

2011 óta a szakképzés keretében tanuló hallgatók létszáma meghaladta az 1000 főt és 2500 m2-re bővült a szakképzés területe. Az Audi Akademie Hungaria Kft. több mint 200 trénert és szakértőt foglalkoztat, valamint az Audi Hungária Motor Kft.-vel közösen 500 metódust alkalmaz az oktatóközpontban.

Naponta több, mint 200 ember szakmai illetve, szakmán túli képzése zajlik a PTC csarnokban, úgy mint Lean tréning és területspecifikus (karosszériagyártás, lakkozás, összeszerelés, automatizálástechnika) alapkészség-fejlesztő oktatása. Több mint 50 modern berendezés és robot áll a különböző területek képzéseiben résztvevők számára.

A szakképzés csarnokai és termei a legmodernebb berendezésekkel lettek felszerelve, így a tanulók számára biztosítottak a körülmények a szakmai fejlődéshez. A leginnovatívabb technológiák mellett, a személyi feltételek is kimagaslóak mind regionális, mind pedig országos szinten: az Audi Akademie Hungaria 14 kiválóan képzett szakoktatója, valamint az üzemi területek tapasztalt szakemberei az iskolákkal karöltve gondoskodnak a tanulók fejlődéséről.

Az elméleti és a gyakorlati tudás megszerzése az iskolákban, az Oktatóközpontban és a termelésben zajlik, rotációs rendszerben. Az Oktatóközpontban lehetőség nyílik innovatív technológiák elsajátítására, mint pl. a pneumatika, járműdiagnosztika, CNC technika, automatizálási és csavarozás technika.

A tanulók természetesen a szakmai ismeretek elsajátítása mellett az ország egyik legnagyobb vállalatának mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek, valamint lehetőségük van tudásukat külföldi kiküldetés során is tovább fejleszteni.